söndag 14 september 2008

Tjatet om han den där...

Läste i tidningen idag...
Det var artiklar om den där killen som blev misshandlad till döds i flera dagar och varje gång flera sidor. Okej, de var fulla, visste inte riktigt vad de gjorde och de började bråka. Det fanns ju antagligen någon anledning till att de började bråka. Varför görs så stor grejj av det? Läs mer om det i inlägget under detta...

Men idag stod det i tidningen att två nynazister i tonåren plågade en handikappad gammal man till döds. De skar bland annat mannen med kniv och hällde salt i såren på honom. De filmade händelsen och sa attd e skulle skrika sieg heil åt honom när de slog honom.
Den här artikeln stod på en HALV sida i tidningen. enbart EN dag.
(Den andra halvan var tväkt av reklam för linser eller något sånt.)
Då frågar man sig själv, är inte det här värre än misshandeln? Och vart hände det? Jo ute i förorten, vemfan bryr sig om det när det händer där?
Dessutom var det ju bara en fattig handikappad man som just återhämtat sig från nån slags cancer. Man märker verkligen att Sverige båda är ett klassamhälle, och rasistiskt eller kanske till och med nazistiskt samhälle.
När en rik dör är det dålig.
Men vemfan bryr sig om folk som är fattiga och bor i förorten?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror att anledningen till att det blev en sån stor grej utav det var att det var tonåringar som dödade en tonåring, som de på ett eller annat sätt var bekanta med.
Men t.ex. dagens samhälle verkar vara vant vid att nazister gör saker, och de är alldeles för fega för att säga ifrån. Politiker är så otroligt oroliga att bli kallade för nazister. men det är ju precis det de är när de inte vågar stå upp för resten av befolkningen. De vågar inte stå emot andra religioner fast många har bett dem att göra det. Va fan är problemet?!