måndag 15 september 2008

10 budorden

De 10 budorden låter så instängande. Nästan alla börjar med "du skall icke..." och det gör ju att det känns som att man bara INTE får göra massa saker. Inget är tillåtet. Om man skulle formulera om till exempel "du skall icke dräpa" till "du skall låta dina medmänniskor leva" så låter det inte lika instängt. "du skall icke" låter negativt till skillnad från "du skall".

Bara lite uppföljning på gårdagens raseriutbrott över de där jävlarna som ringer och säljer saker på telefon. Aldeles nyss ringde en jävla mupp från teliabank och ville berätta opm ett jävla erbjudande han hade. Det borde fan inte ens vara lagligt, det är som att de släpar upp sin affär hem till folk och tvingar folk att gå in iden. Tänk om de stog i köpcentrum och drog in folk i affären för att visa sina varor. Det är samma jävla sak.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha du gillar inte folk som gnäller XD Men nu gnäller du ju själv ;) Men jag förstår dig, sånt där är fruktansvärt irriterande. Men det är bara att gå med i nix-registret så ringer typ inga såna mer :D