söndag 20 september 2009

Sneaky Fuckers


Naturvetenskapliga ämnen ska alltid vara väldigt formella. De kommer på nya ord för olika saker så att ingen förutom de som läst t.ex biologi i 15 år vet vad de pratar om.
Påsklilja döps om till N. pseudonarcissus.
Inte använder man enklare ord som barn, knulla eller framtass. Nya coola ord för allt!
Slutsatsen är alltså att naturvetenskapen alltid försöker vara invecklad och att allt som har med det att göra låter som om en gubbe med peruk, tandställning och stora flaskbottnar till glasögon. Men håll i hatten, ett ord, ett hopp är ännu kvar. Benämningen Sneacky fuckers är faktiskt en naturvetenskaplig term och lärs ut till de studerande. Det är ett begrepp på individer som t.ex. en fisk som simmar före en annan hane och sprutar sitt anlag över honans ägg innan den hanen som egentligen skulle göra det hinner märka något. Man skulle kunna jämföra det med våldtäktsmän som aldrig blir påkommna, eller kanske med Hitler som invaderade halva Europa innan någon reagerade.


7 kommentarer:

Hobbydiktatorn sa...

Jag fattar inte hur du gör kopplingen till hitler, och det råkar vara så att nästan alla växter har latinska namn. Den har alltså inte döpts om, det är påskliljans latinska namn...

Theo sa...

Nog hette påskliljan något innan Carl von Linné reste jorden runt och gav alla arter nya namn. alltså ett NYTT namn

Hobbydiktatorn sa...

Men det är ju för kors i jösse namn inte en omdöpning, buttwipe. Det är en latinskt namn. Homo Sapiens är ingen omdöpning heller. Fast jag tillhör ju homo superior.

Hobbydiktatorn sa...

Och hur längesen var det? Det måste vart det mest meningslösa jag läst...

Theo sa...

Det var under 1700-talet som vår käre svensk gav arterna nya namn. Visst "döpte" han visserligen inte om dem utan gav de nya namn som användes istället för de gamla.

Och hur hade du med hjälp av wikipedia tänkt tillhöra Homo Superior när Homo Sapiens troligen är stadiet innan?

The O sa...

Z: mycket är ganska o relevant.

Anonym som inte vågar stå för sin åsikt: Ledsen, men jag orkade inte läsa hela din uppsats.. men för att svara på det första: De flesta personer som läst en naturvetenskaplig linje på gymnasiet vet inte att Canis lupus betyder hund på det latinska språk framförallt inte de som läst den samhällsvetenskapliga linjen.

Och för att svara på det sista du skrev så går jag faktiskt natur på Södra och vill nog säga att det går ganska bra :)

E sa...

Ödmjukhet är en lära som uppenbarligen inte sträckt sig till alla människor.