onsdag 5 augusti 2009

Engelska, vad är det?

Inom vissa yrken är det ofta fördelaktigt att kunna tala engelska, speciellt om det ingår i jobbet att kommunicera med turister.
Man lär sig efter ett tag att alltid fråga om de kan engelska, för om de inte kan det så upprepar de ett passande ord och lägger på ett ''Yees'' efter och försöker suga ur så mycket pengar som möjligt. Till exempel:

- Hi. Do we need a seat reservation on the train to Berlin?

- Reservation, Yees!

- Is it really necessary?

- Necessary, Yes!

Och då tar dem fram sin lilla miniräknare, skriver ett tal och ber en att betala...

Eller så har vi ju en annan typ av myglare som låtsas att inte kunna engelska för att slippa jobba, när vi frågade om tågen så kunde människan inte ett ord engelska men när man frågade var i helvete man kan fråga någon som kan engelska så var det inga problem att på näst intill felfri engelska beskriva vägen upp till övervåningen till den internationella kassan, där vi möts av ännu ett rikspucko. Seriöst, jobba på den internationella avdelningen och inte kunna ett ord engelska, då har det slagit slint någonstans.

Personliga framtidsplaner nu är nog att söka jobb på en turistbyrå och bara lura ut alla som frågar om vägen till någon jävla håla sjukt långt bort.

Med vänliga hälsningar,
Edwin

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha SANT!