söndag 26 juli 2009

Pissa


Att betala för att gå på toaletten brukar inte kännas bra eller hur. Finns ingenstans att ta vägen förutom en automattoalett där man måste lägga i en femma för att få upp dörrjäveln. Visst blir man irriterad?

I Polen har de tagit hela den grejen till en helt ny nivå. Utanför alla toaletter har de anställda som står och tar betalt och även nere under tågstationer i källaren sitter skäggiga gubbar mitt i natten och tar betalt för toalettbesöken men det är fan inte allt. Priserna skiljer sig för vad man ska göra. Pissa kostar mindre än att skita och pissoar kostar mindre än toalett. Det är helt enkelt ungefär lika billigt att pissa i toaletten som att skita i pissoaren. Annars skiljer det en del i pris beroende på besökets ändamål.

I Ungern jävlas de också. De kan omöjligt ha "Kille/Tjej" skyltar i form av karakteristiska gubbar med hatt och klänning utan man måste ta reda på om man är en nök eller ferfi. I Polen behövde man veta om man var en cirkel eller triangel också. detta var ett halvt frustrerande moment på resan. Vi lyckades få reda på att vi var ferfi och fyrkanter så det gick bra genom hela resan. Sen när vi kommer till Berlin med gigantiska ryggsäckar pressar vi igenom oss allihopa för 50 cent var in på, håll i hatten, tjejtoaletten precis bredvid den största "tjej" symbolen i betaltoaletternas världshistoria. (vilket jag tycker är humor)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahahahahahahhahahahahhahhahahahahahahahahahhahaahha!! :DDD